Miles hair care Miles hair care Miles hair care Miles hair care

Miles hair care

Ja sam frizer. Godine rada u frizerskom salonu su učine svoje da po uzoru na mnoge svetske frizere i ja kreiram svoju kolekciju preparata za negu kose. Počeo sam sa čvrstim šamponima za kosu.

S obzirom da uopšte nemam iskustva u ovoj oblasti rešio sam odem kurs. Pohađao sam nekoliko kurseva izrade kozmetičkih preparata. Međutim na ovam sam naišao na profesionalni pristup i krenuo sam od nule. Bez obzira što sam želeo da pravim isključivo prirodne preparate na ovom kursu sam morao da savladam i izradu klasinih šampona. To se ispostavilo kao veoma dobra strategija jer sam kasnije nailazio i na probleme koje sam na ovaj način uspevao da prevaziđem.

Bio sam na nekoliko individulanih kurseva sa različitom tematikom i svaki put sam naučio mnogo toga novog.

Jedan od najvećih izazova sa kojim se suočavam je kupovina sirovina. Dovijam se na raznorazne načine jer tržište sirovina za proizvodnju preparata za negu koes nije baš tako razvijeno u Srbiji.

Svoje proizvide prodajem u sklopu salona  a nedavno sam prvi put imao i štand svojih preparat za negu kose na beogradskom sajmu. Tom prilikom uspeo sam da plasiram proizvode u nekoliko salona za negu kose. Plan mi je da ih plasiram i na tržište Evrope. U tom pravcu će teći moj razvoj.

 

Zakazivanje termina friziranja i mogućnost kupovine proizoda možete naći na

https://www.facebook.com/mile.vlajkovic

5+

Aktivni kursevi

50+

Aktivni studenti

10+

Video kusevi

3+

Nagrade

Blog

Prirodna i organska kozmetika je doživela pravi bum i predviđa se veliki rast ove vrste proizvoda.

28Mar

Zašto je važna pH vrednost kozmetičkog proizvoda?

Zašto je važna pH vrednost kozmetičkog proizvoda?

pH vrednost kao jedna od stavki koja se najčešće meri kod kozmetičkih proizvoda veoma je važan parametar koji može značajno uticati na stabilnost kozmetičkog proizvoda. Ovo je jedan od parametara koji se utvrđuje kada radite zdravstvenu ispravnost vašeg proizvoda. Mora biti u zakonski dozvoljenim granicama. Na samu pH vrednost utiču mnogi parametri, namena proizvoda, dejstvo koje želimo da postignemo ali i sirovine koje koristimo za izradu proizvoda. Zato merenje mora biti precizno.

10Nov

Gostovanje u emisiji TV ordinacija na RTS-u

Gostovanje u emisiji TV ordinacija na RTS-u

Nedavno smo gostovali u emisiji TV ordinacija koju vodi fenomenalna Marija Popović. Tada smo izneli niz korisnih saveta i informacija.

17Apr

Prirodna kozmetika je najbolja

Prirodna kozmetika je najbolja

Do sada sam imala puno polaznika na radionicama. Svi oni su imali određena predznanja pre nego što su došli kod mene. Neki su samo čitali a neki su već i pokušavali da naprave svoje proizvode. Kupovali su sirovine preko interneta a poneko čak i na pijaci. Bilo je tu svega. Međutim, niko nije znao razliku između prirodne i organske kozmetike.

20Feb

Konzervansi za i protiv

Konzervansi za i protiv

Prosečno odrastao čovek dnevno koristi sedam različitih kozmetičkih proizvoda. Zato konzervansi, antimikrobna sredstva koja sprečavaju rast i razvoj bakterija i drugih mikro organizama kao što su gljivice, imaju veoma značajnu ulogu u očuvanju stabilnosti. Svaki kozmetički preparat ih sadrži pa i oni prirodni i organski.

08Feb

Nešto o meni

Nešto o meni

Prirodna i organska kozmetika je doživela pravi bum na svim tržištima. Stručnjaci predviđaju još veći rast prodaje ove vrste proizvoda. Za većinu onih koji je koriste to je i "life style". Puno je onih koji se bave izradom prirodne kozmetike veoma uspešno ali i onih koji imaju pogrešno mišljenje šta je to prirodna i orgaska kozmetika.