Procena bezbednosti kozmetičkog proizvoda

Procena bezbednosti kozmetičkog proizvoda

18. Apr 2022.

Procena bezbednosti kozmetičkog proizvoda (Cosmetic product safety report) je veoma važan dokument kojim dokazujete da je vaš proizvod bezbedan po potrošače. Ona je sastavni deo dosijea o bezbednosti kozmetičkog proizvoda (PIF).

Pravilnik o kozmetičkim proizvodima iz aprila 2019. predviđa da proizvođač kozmetičkih proizvoda mora imati ovaj dokument za svaki proizvod od 10. aprila 2023.

Morate se pripremiti na vreme. Za izradu ovog dokumenta nakon dostavljene dokumentacije potrebno je 5 dana.

Koliko proizvoda vi imate?

Ukoliko želite da se informišete bliže o proceni bezbednosti kozmetike možete nas kontaktirati na info@skolakozmetike.com

Više o proceni bezbednosti kozmetike čitajte na našem blogu ili pogledajte na sajtu MNS Centra.

 

Pogledajte i jedno gostovanje na TV Studio B u emisiji Zdravlje i Vi.

 

 

5+

Aktivni kursevi

50+

Aktivni studenti

10+

Video kusevi

3+

Nagrade

Blog

Čitajte naš blog i pretplatite se na naš Newsletter.
Budite u toku sa najnovijim informacijama.

08Apr

Prirodan dezodorans

Prirodan dezodorans

Pogledajte video snimak kako da napravite prirodan dezodorans od sastojaka koje možete da nabavite vrlo lako u radnji zdrave hrane.

29Oct

Čista lepota

Čista lepota

Šta je to Čista kozmetika i kako se ona i po čemu razlikuje od prirodne i klasične pročitajte u intervjuu koji sam dala za magazin Lepota i zdravlje.

30Sep

Bakuchiol protiv retinola koji odabrati i zašto

Bakuchiol protiv retinola koji odabrati i zašto

Bakučiol je prirodni biljni sastojak ekstrahovan iz biljke Psoralea corilifolia i ima mnogo lepih efekata na kožu. Ovo je sveta biljka tradicionalne kineske medicine, koja se često naziva "biljni lifting lica" zbog svojih dejstava protiv starenja kože.

Po svojoj strukturi bakuchiol ima određenih sličnosti sa retinolom ali nije njegov hemijski analog. Što se dejstva tiče, utvrđeno je da se vezuje za većinu istih receptora kao i retinol.

19Sep

Alkoholi u kozmetičkim proizvodima

Alkoholi u kozmetičkim proizvodima

Kada kažemo alkohol mi mislimo na etanol, etil alkohol, SD alkohol ili alkohol denat. To su sve različiti nazivi za jednu istu hemijsku supstancu. Često se smatra da ova vrsta alkohola ubrzava starenje, oštećuju prirodnu barijeru kože i stvara upalu na koži.

18Apr

Nešto o meni

Nešto o meni

Ja sam Marijana Milosavljević, diplomirani farmaceut, specijalista kozmetologije, procenitelj bezbednosti kozmetičkih proizvoda i savetnik za hemikalije.

17Apr

Procena bezbednosti kozmetičkog proizvoda Cosmetic Product Safety Report (CPRS)

Procena bezbednosti kozmetičkog proizvoda Cosmetic Product Safety Report (CPRS)

Prema zakonskim propisima Republike Srbije i Pravilniku o kozmetičkim proizvodima iz aprila 2019. i Kozmetičkoj uredbi 1223/2009 (Cosmetic regulative 1223/2009) za svaki kozmetički proizvod pre puštanja u promet se mora uraditi procena bezbednosti kozmetičkog proizvoda. Ova procena se vrši na osnovu brojnih parametara. Veoma je složena procedura.