36 000 rsd

Prijavite se

Kurs izrade prirodnih kozmetičkih preparata

 

Želite da naučite sve o formulisanju i plasiranju kozmetičkih proizvoda? Na pravom ste mestu!

Ovaj sveobuhvatni kurs vam nudi mogućnost da naučite sve ono što je potrebno da znate prilikom kreiranja kozmetičkog proizvoda. Ideja celog ovog kursa je da polaznicima približi kompleksnija teoretska i praktična znanja o osnovnim sirovinama, komponentama, tehnološkim postupcima i načinima izrade kozmetičkih proizvoda.  Počinjemo od početka i kroz ukupno 7 modula vas vodimo kroz sve bitne segmente o kojima morate voditi računa prilikom formulisanja, izrade, testiranja, masovne proizvodnje, biranja pakovanja, pisanja deklaracije i vođenja marketinške kampanje.

NAPRAVITE SVOJU FORMULACIJU, NE KOPIRAJTE DRUGE

 

Mnogi od naših polaznika imaju praktična pitanja jer su več pokušavali da naprave neke kozmetičke proizvode. Iako na izgled deluje lako, tokom daljeg procesa oni se susreću sa različitim problemima. Večina koristi i bazne kremove što je daleko skuplja varijanta. Zaključili smo da svima fali osnovno predzananje. I zato na ovom kursu krećemo iz početka. Učimo vas kako da napravite kozmetiku po svojim merilima i da se izdvojite iz mase.

PRETVORITE SVOJ HOBI U USPEŠAN BIZNIS

 

Pored teorijskih lekcija, očekuju vas i zadaci koje će te morati da ispunite kako bi mogli da prelazite na sledeći modul. U rešavanju određenih zadataka pomoći će vam naš tim. Za sve što vam nije jasno ili vam predstavlja problem možete da se obratite našim administratorima kursa jednostavnim slanjem poruke. Oni će vam u najkraćem mogućem roku odgovoriti.

 

Moduli

 1. Građa, funkcija i problemi kože

 2. Prirodne i organske sirovine za izradu kozmetičkih preparata

 3. Formulisanje i izrada proizvoda

 4. Proizvodi za negu lica i tela

 5. Organska i prirodna kozmetika

 6. Kontrola kvaliteta i zakonski okviri

 7. Brendiranje, marketing i prodaja 

   

Praktičan deo

 • Stik za negu usana
 • Dnevni krem za negu lica
 • Noćni krem za negu lica
 • Bezvodni krem za negu kože/antirid
 • Serum za lice
 • Mleko za negu tela
 • Body butter
 • Losion za čišćenje lica
 • Gel za negu kože
 • Ulja za negu kože
 • Ispitivanje stabilnosti proizvoda
 • Izrada deklaracije proizvoda

 

 Građa, funkcija i problemi kože


Kada počinjete sa pravljem prirodnih kozmetičkih proizvoda veoma je značajno da poznajete građu kože, od kojih slojeva se ona sastoji, koji su najvažniji delovi, kako se koža obnavlja. Na taj način moći će te da znate kako da utičete na održavanje njenog zdravlja i lepog izgleda. Veoma je važno da poznajemo i najčešće promene kao i tipove kože kako bi kozmetički preparat imao dejstvo kako želimo.
O svemu ovome saznaćete kroz različite igrice i ilustracije koje će pomoći u boljem i bržem savladavanju gradiva.

 

Prirodne i organske sirovine za izradu kozmetičkih preparata

Odabir sirovina za izradu kozmetičkih proizvoda nije lak zadatak. To je jedan jedan od najvažnijih zadataka na početku kreiranja proizvoda. U ovom modulu obradićemo najznačajnije kozmetičke sirovine koje se koriste u izradi kozmetike, emolijense, emulgatore, konzervanse, biljne ekstrakte etarska ulja. Učićemo o mogućnostima kombinovanja, koncentracijama ali i načinima dobijanja sirovina.

Sve ovo pratiće praktični zadaci u kojima će te primeniti stečeno znanje.

 

Formulisanje i izrada kozmetičkih proizvoda

Pravljenje kozmetike izgleda kao lak posao. Neki ga upoređuju i sa kuvanjem. Na mnogim video snimcima vidimo i kako se pravi kozmetika. Ovaj proces u ozbiljnim kompanijama ipak je poveren profesionalcima. Zato smo se i opredelili za ovaj modul u kome će te saznati sve o vrstama kozmetičkih proizvoda, sastojcima, fazama i procesima izrade. Ovde objašnjavamo do najsitnijih detalja i o nestabilnostima proizvoda i rešavanju različitih situacija iz prakse.

 

Proizvodi za negu lica i tela

Praksa je veoma značajna u karijeri jednog formulatora. Zato se u ovom modulu fokusiramo na izradu različitih vrsta preparata od onih za negu usana pa sve do seruma i butera za negu tela. Ovaj modul je jedan od najzanimljivijih našim polaznicima ali i najznačajnijih u ovom kursu. Teorijski deo će biti kratak. Pripremite se na celodevnu zabavu i uživanje u praksi.

 

Organska i prirodna kozmetika

Pojam organske i prirodne kozmetike se vrlo često pogrešno tumači. Šta je organska a šta prirodna kozmetika, koje su sirovine dozvoljene a koje ne, kako pristupiti procesu sertifikacije i koji su uslovi koje morate ispuniti da bi vaš proizvod bio u ovoj kategoriji su jako bitne činjenice za razvoj vašeg proizvoda. O svemu tome morate misliti pre početka proizvodnje i prodaje.

Kroz niz praktičnih primera, analiza i pokazanih sirovina stvari će postati kristalno jasne.

 

 

Kontrola kvaliteta i zakonski okviri

Uvek ostaju otvorena pitanja kako registrovati kozmetički proizvod, koja je to dokumentacija koja je potrebna, šta od testova treba uraditi? Stabilnost i bezbednost proizvoda su jedne od najvažnijih stavki na koje morate obratiti pažnju. Usled izmena zakonskih propisa koji se očekuju u našoj zemlji fokusiraćemo se da damo odgovore na sva pitanja i pomognemo vam u plasiranju proizvoda kako u našoj zemlji tako i u inostranstvu. Kako izgleda deklaracija i na osnovu kojih se parametara ona pravi videćemo kroz praktičan zadatak u okviru ovog modula.

 

Brendiranje, marketing i prodaja

I na kraju kako da pokrenete biznis, napišete plan, koristite društvene mreže i savremene tehnologije. Pokretanje proizvodnje nekada iziskuje i određena finansijska ulaganja. Ukoliko imatejasno definisan plan i budžet verovatnije da će te imati jasniju predstavu o tome koji su vaši dalji koraci. Možda možete da konkurišete za dobijanje start-up kredita, uložite u nabavku opreme ili pak u marketing proizvoda. Sve zavisi od vaše vizije i sposobnosti.