Altana prirodna kozmetika Altana prirodna kozmetika Altana prirodna kozmetika Altana prirodna kozmetika Altana prirodna kozmetika

Altana prirodna kozmetika

Altanu prirodnu kozmetiku pravi naša divna Maja Tutorov iz Srbobrana. Maja je hemičar i htela je svoje znanje da unapredi kroz naš kurs izrade prirodne kozmetike.

Već tokom samog kursa Maja se izdvojila kao neko ko je odmah krenuo u akciju. Prve kreme su bile brzo gotove kao probmi uzorci da bi nakon uspešno podeljih uzoraka i pozitivnih utisaka krenula u osmišljavanje svoje kolekcije proizvoda.

Vrlo znimljiv koncept nazvan prema divnim starim Srpskim imenima, Smiljana, Ružica, Lavanda. Svaki asocira na upotrebljeno etarsko ulje.  Originalno.

Tu su i prirodni balzami za negu usana, dezodoransi. Sve upakovano u pomalo rustičnu ambalažu.

Evo šta kaže Maja o svojim počecima:

„Oduvek sam se interesovala za sastav lekova, kozmetičkih preparata, za zdravlje, prirodu. Završila sam PMF, hemiju i posle dosta godina staža, poželela sam  da  nešto više naučim o kozmetici, kremama,  sapunima, šamponima i kako oni deluju na kožu.

Čitala sam časopise o lepoti, slušala sestrine priče iz jedne farmaceutske firme u kojoj je zaposlena, tragala sam po internetu ne bi li naišla na nešto što će me edukovati u tom smeru. Naišla sam na dosta radionica za izradu kozmetike, ali nisam bila zadovoljna sve dok nisam pročitala jedan Blog gde se spominjala Škola praktične kozmetike. Zainteresovala sam se jer je to ipak škola, a u školi se temeljno i ispočetka sve uči. Upisala sam se na onlajn Kurs prirodne kozmetike, čiji tvorac i modelator je divna Marijana Milosavljević.  Po završetku kursa i sama sam se  upustila u posao i počela sa formulacijom i izradom prirodnog  dezodoransa, sapuna, krema, balzama.

Dalje se sama usavršavam, učim, istražujem.

Hvala Marijani i njenoj Školi praktične kozmetike što mi je pomogla da unapredim  svoj hobi , a možda on preraste i u nešto više.

Altana kozmetiku možete naći na facebook stranici Baka Majina radionica Osmeh ili na instagramu @altana_prorodna_kozmetika

5+

Aktivni kursevi

50+

Aktivni studenti

10+

Video kusevi

3+

Nagrade

Blog

Čitajte naš blog i pretplatite se na naš Newsletter.
Budite u toku sa najnovijim informacijama.

08Apr

Prirodan dezodorans

Prirodan dezodorans

Pogledajte video snimak kako da napravite prirodan dezodorans od sastojaka koje možete da nabavite vrlo lako u radnji zdrave hrane.

29Oct

Čista lepota

Čista lepota

Šta je to Čista kozmetika i kako se ona i po čemu razlikuje od prirodne i klasične pročitajte u intervjuu koji sam dala za magazin Lepota i zdravlje.

30Sep

Bakuchiol protiv retinola koji odabrati i zašto

Bakuchiol protiv retinola koji odabrati i zašto

Bakučiol je prirodni biljni sastojak ekstrahovan iz biljke Psoralea corilifolia i ima mnogo lepih efekata na kožu. Ovo je sveta biljka tradicionalne kineske medicine, koja se često naziva "biljni lifting lica" zbog svojih dejstava protiv starenja kože.

Po svojoj strukturi bakuchiol ima određenih sličnosti sa retinolom ali nije njegov hemijski analog. Što se dejstva tiče, utvrđeno je da se vezuje za većinu istih receptora kao i retinol.

19Sep

Alkoholi u kozmetičkim proizvodima

Alkoholi u kozmetičkim proizvodima

Kada kažemo alkohol mi mislimo na etanol, etil alkohol, SD alkohol ili alkohol denat. To su sve različiti nazivi za jednu istu hemijsku supstancu. Često se smatra da ova vrsta alkohola ubrzava starenje, oštećuju prirodnu barijeru kože i stvara upalu na koži.

18Apr

Nešto o meni

Nešto o meni

Ja sam Marijana Milosavljević, diplomirani farmaceut, specijalista kozmetologije, procenitelj bezbednosti kozmetičkih proizvoda i savetnik za hemikalije.

17Apr

Procena bezbednosti kozmetičkog proizvoda Cosmetic Product Safety Report (CPRS)

Procena bezbednosti kozmetičkog proizvoda Cosmetic Product Safety Report (CPRS)

Prema zakonskim propisima Republike Srbije i Pravilniku o kozmetičkim proizvodima iz aprila 2019. i Kozmetičkoj uredbi 1223/2009 (Cosmetic regulative 1223/2009) za svaki kozmetički proizvod pre puštanja u promet se mora uraditi procena bezbednosti kozmetičkog proizvoda. Ova procena se vrši na osnovu brojnih parametara. Veoma je složena procedura.