Altana prirodna kozmetika Altana prirodna kozmetika Altana prirodna kozmetika Altana prirodna kozmetika Altana prirodna kozmetika

Altana prirodna kozmetika

Altanu prirodnu kozmetiku pravi naša divna Maja Tutorov iz Srbobrana. Maja je hemičar i htela je svoje znanje da unapredi kroz naš kurs izrade prirodne kozmetike.

Već tokom samog kursa Maja se izdvojila kao neko ko je odmah krenuo u akciju. Prve kreme su bile brzo gotove kao probmi uzorci da bi nakon uspešno podeljih uzoraka i pozitivnih utisaka krenula u osmišljavanje svoje kolekcije proizvoda.

Vrlo znimljiv koncept nazvan prema divnim starim Srpskim imenima, Smiljana, Ružica, Lavanda. Svaki asocira na upotrebljeno etarsko ulje.  Originalno.

Tu su i prirodni balzami za negu usana, dezodoransi. Sve upakovano u pomalo rustičnu ambalažu.

Evo šta kaže Maja o svojim počecima:

„Oduvek sam se interesovala za sastav lekova, kozmetičkih preparata, za zdravlje, prirodu. Završila sam PMF, hemiju i posle dosta godina staža, poželela sam  da  nešto više naučim o kozmetici, kremama,  sapunima, šamponima i kako oni deluju na kožu.

Čitala sam časopise o lepoti, slušala sestrine priče iz jedne farmaceutske firme u kojoj je zaposlena, tragala sam po internetu ne bi li naišla na nešto što će me edukovati u tom smeru. Naišla sam na dosta radionica za izradu kozmetike, ali nisam bila zadovoljna sve dok nisam pročitala jedan Blog gde se spominjala Škola praktične kozmetike. Zainteresovala sam se jer je to ipak škola, a u školi se temeljno i ispočetka sve uči. Upisala sam se na onlajn Kurs prirodne kozmetike, čiji tvorac i modelator je divna Marijana Milosavljević.  Po završetku kursa i sama sam se  upustila u posao i počela sa formulacijom i izradom prirodnog  dezodoransa, sapuna, krema, balzama.

Dalje se sama usavršavam, učim, istražujem.

Hvala Marijani i njenoj Školi praktične kozmetike što mi je pomogla da unapredim  svoj hobi , a možda on preraste i u nešto više.

Altana kozmetiku možete naći na facebook stranici Baka Majina radionica Osmeh ili na instagramu @altana_prorodna_kozmetika

5+

Aktivni kursevi

50+

Aktivni studenti

10+

Video kusevi

3+

Nagrade

Blog

Čitajte naš blog i pretplatite se na naš Newsletter.
Budite u toku sa najnovijim informacijama.

31Jul

Smilje-biljka večne mladosti

Smilje-biljka večne mladosti

U Aromaterapiji smilje je biljka koja deluje stimulativno, tonizira i uzrokuje lepe i čudese snove, pomaže u meditaciji. To je biljke duhovnsoti i osećanja.

Za kozmetičke proizvode i uticaj na kožu dosta je bitan efekat smilja na slobodne radikale. Antioksidantno delovanje je dokazano u mnogobrojnim studijama (na kraju teksta biće navedene neke od njih) i zato je ono našlo svoj put do mnogobrojnih korisnika anti-age kozmetike.

11May

Voda u kozmetici

Voda u kozmetici

Naše telo sadrži 65% do 70% vode. Količina vode u organizmu zavisi od starosti i telesne mase pojedinca. Količina vode u kozmetici se skoro podudara sa ovim procentima, čak je ponekad i veća u kozmetičkim proizvodima. Voda je vrlo često glavni sastojak svih proizvoda za negu i lepotu koje svakodnevno koristimo.

01Mar

Anticelulit piling za telo

Anticelulit piling za telo

Gostovanje u emisiji TV Ordinacija koju vodi šarmantna Marija Popovića je način da sa vama podelimo jedan recept za Anticelulit piling za telo.

16Feb

Biljna ulja u kozmetici

Biljna ulja u kozmetici

Biljna ulja ili bazna ulja kako ih nekada zovemo su osnova gotovo svakog kozmetičkog preparata. Naročito su važna kada se radi o proizvodima koji u sebi ne sadrže vodu već su sastavljeni isključivo od biljnih ulja i masti.

Stalno se govori i o tome koja su ulja masnija, koja se bolje upijaju, za koji tip kože su namenjena, da li zapušavaju pore. Na sva ova pitanja nije tako lako dati odgovor jer svako ulje je priča za sebe. Svako je specifično po svom sastavu, dejstvu i nameni.

Mnoga ulja mogu zameniti jedna drugo  ali smo dosta skloni biranju onih egzotičnih , manje poznatih ulja kako bi nam marketing bio što bolji. Opravdano.

09Jan

Ispitivanje efikasnosti kozmetike

Ispitivanje efikasnosti kozmetike

Tvrdnje da kozmetički proizvod hidrira, regeneriše, smanjuje hiperpegmentacije su deo marketinga svakog kozmetičkog proizvoda. Potrošači ove tvrdnje vrlo ozbiljno shvataju i na osnovu njih biraju i kupuju kozmetiku.

Da li proizvođač može proizvoljno da napiše da njegov proizvod hidrira kožu 48h? Ne. Ukoliko proizvođač to želi da eksplicitno navede na svom proizvodu mora to i dokazati.

23Dec

Kozmetika sa probioticima i prebioticima

Kozmetika sa probioticima i prebioticima

Na našoj koži postoji nešto što se zove mikrobiom. Mikrobiom predstavlja skup mikroorganizama, poput bakterija i gljivica, koji žive na površini kože. Znamo, nije lako obraditi informaciju da na vašem licu postoji čitav ekosistem živih organizama, ali važno je znati da su upravo oni esencijalni za zdravlje kože.