Belladonna prirodna kozmetika Belladonna prirodna kozmetika Belladonna prirodna kozmetika Belladonna prirodna kozmetika Belladonna prirodna kozmetika

Belladonna prirodna kozmetika

 Ja sam Maja Kovačević. Kao farmaceutski tehničar radeći u apoteci imala sam priliku da isprobam mnoge komercijalne preparate, međutim mojoj koži ništa nije odgovaralo a ni koži moje dece. Iz tog razloga prvo sam počela da izrađujem sapune a zatim su se nadovezale prve kreme, losioni, pilinzi...

Iz prevelike želje da napravim super proizvode upisala sam Kurs prirodne i organske kozmetike kod profesorke Marijane i to mi je zaista pomoglo da napravim ozbiljnu priču sa prirodnom kozmetikom, takođe i posao. Na kursu sam dobila svo potrebno znanje koje mi je nedostajalo za formulisanje preparata kao i apsolutnu podršku i pomoć profesorke.

Apsolutno preporučujem svim početnicima u ovom poslu ali i osobama koje imaju predznanje kao što sam imala i ja ali nedostaju mnoge informacije koje ne mogu da se nađu na internetu ili literaturi. Marijana je pre svega divna osoba i pravi profesionalac tako da je rad sa njom bio izuzetno zadovoljstvo i iskustvo kao i znanje koje ova žena poseduje.

Belladonna je ručno rađena kozmetika sačinjena od kombinacija hladno cedjenih ulja,maslaca,hidrolata i etarskih ulja. Podeljena je na preparate za negu lica, tela, kose, balzame za kožne probleme i ručno rađene sapune.Belladonna je nastala iz spoja ljubavi prema prirodi i kozmetici.

Kozmetiu Belladonna možete naći na facebook stranici https://www.facebook.com/belladonna.prirodnakozmetika.9 ili @prirodnakozmetikabelladonna

 

5+

Aktivni kursevi

50+

Aktivni studenti

10+

Video kusevi

3+

Nagrade

Blog

Čitajte naš blog i pretplatite se na naš Newsletter.
Budite u toku sa najnovijim informacijama.

31Jul

Smilje-biljka večne mladosti

Smilje-biljka večne mladosti

U Aromaterapiji smilje je biljka koja deluje stimulativno, tonizira i uzrokuje lepe i čudese snove, pomaže u meditaciji. To je biljke duhovnsoti i osećanja.

Za kozmetičke proizvode i uticaj na kožu dosta je bitan efekat smilja na slobodne radikale. Antioksidantno delovanje je dokazano u mnogobrojnim studijama (na kraju teksta biće navedene neke od njih) i zato je ono našlo svoj put do mnogobrojnih korisnika anti-age kozmetike.

11May

Voda u kozmetici

Voda u kozmetici

Naše telo sadrži 65% do 70% vode. Količina vode u organizmu zavisi od starosti i telesne mase pojedinca. Količina vode u kozmetici se skoro podudara sa ovim procentima, čak je ponekad i veća u kozmetičkim proizvodima. Voda je vrlo često glavni sastojak svih proizvoda za negu i lepotu koje svakodnevno koristimo.

01Mar

Anticelulit piling za telo

Anticelulit piling za telo

Gostovanje u emisiji TV Ordinacija koju vodi šarmantna Marija Popovića je način da sa vama podelimo jedan recept za Anticelulit piling za telo.

16Feb

Biljna ulja u kozmetici

Biljna ulja u kozmetici

Biljna ulja ili bazna ulja kako ih nekada zovemo su osnova gotovo svakog kozmetičkog preparata. Naročito su važna kada se radi o proizvodima koji u sebi ne sadrže vodu već su sastavljeni isključivo od biljnih ulja i masti.

Stalno se govori i o tome koja su ulja masnija, koja se bolje upijaju, za koji tip kože su namenjena, da li zapušavaju pore. Na sva ova pitanja nije tako lako dati odgovor jer svako ulje je priča za sebe. Svako je specifično po svom sastavu, dejstvu i nameni.

Mnoga ulja mogu zameniti jedna drugo  ali smo dosta skloni biranju onih egzotičnih , manje poznatih ulja kako bi nam marketing bio što bolji. Opravdano.

09Jan

Ispitivanje efikasnosti kozmetike

Ispitivanje efikasnosti kozmetike

Tvrdnje da kozmetički proizvod hidrira, regeneriše, smanjuje hiperpegmentacije su deo marketinga svakog kozmetičkog proizvoda. Potrošači ove tvrdnje vrlo ozbiljno shvataju i na osnovu njih biraju i kupuju kozmetiku.

Da li proizvođač može proizvoljno da napiše da njegov proizvod hidrira kožu 48h? Ne. Ukoliko proizvođač to želi da eksplicitno navede na svom proizvodu mora to i dokazati.

23Dec

Kozmetika sa probioticima i prebioticima

Kozmetika sa probioticima i prebioticima

Na našoj koži postoji nešto što se zove mikrobiom. Mikrobiom predstavlja skup mikroorganizama, poput bakterija i gljivica, koji žive na površini kože. Znamo, nije lako obraditi informaciju da na vašem licu postoji čitav ekosistem živih organizama, ali važno je znati da su upravo oni esencijalni za zdravlje kože.