BIO House BIO House BIO House BIO House BIO House

BIO House

BIO House je mali biznis prirodne kozmetike, baziran u Novom Sadu (office) i Rumi (proizvodnja). Zbog nedostatka prirodnih proizvoda na tržištu Srbije, stvorila se ideja o razvoju prirodnih kozmetičkih preparata koji bi doprineli raznovrsnosti ovakvih proizvoda nama u Srbiji, ali i regionu.

Odlučila sam da pravim prirodne proizvode, koji nisu testirani na životinjama, koji su veganskog porekla i pogodni za različite tipove kože, tako da ima za svakog po nešto. Želja mi je da BH bude brend organske kozmetike i ekološki osvešćen, i zbog toga se trudim da što više preparata pakujem u eco-friendly pakovanja i da koristim isključivo prirodne i organske sirovine.

A iza BH brenda stojim ja! Ko sam to ja?

Osnovne studije hemije sam završila u Novom Sadu, na PMF-u, gde mi je najveću pažnju privukla organska hemija i mućkanje svega i svačega. Već tada sam počela da razmišljam o formulisanju sopstvene kozmetike, ali je moralo proći par godina do te realizacije.

Kurs izrade prirodne kozmetike kod divne Marijane, mi je doneo mnogo samopouzdanja i nadogradio potrebno znanje o koži i sastojcima koje naša koža voli. Krenuli smo od osnova i do detalja ušli u suštinu šta je to kozmetika, kako se prave kozmetički preparati, i to sve preneli u svet prirodne i organske kozmetike. Prijatna atmosfera, diskusije bez ustezanja i sama izrada kozmetičkih preparata na praktičnom delu su na mene ostavili najveći utisak i to će mi ostati u veoma, veoma lepom sećanju.

Moram još dodati da je ovaj kurs najsveobuhvatniji i ima najbolji pristup, koji ne ostavlja ništa neobjašnjenim i nedorečenim.

I za kraj, nadam se da ću kroz svoj rad uspeti da pomognem svima koji to traže. Na svom blogu ću pokušati da odgovorim na sva vaša pitanja i aktuelne teme. A, što se tiče BH preparata, oni su tu da pruže potrebnu negu i ljubav.

Ovaj divan novi brend možete  naći na sajtu bhnatproducts ili zapratiti na instagramu

5+

Aktivni kursevi

50+

Aktivni studenti

10+

Video kusevi

3+

Nagrade

Blog

Čitajte naš blog i pretplatite se na naš Newsletter.
Budite u toku sa najnovijim informacijama.

08Apr

Prirodan dezodorans

Prirodan dezodorans

Pogledajte video snimak kako da napravite prirodan dezodorans od sastojaka koje možete da nabavite vrlo lako u radnji zdrave hrane.

29Oct

Čista lepota

Čista lepota

Šta je to Čista kozmetika i kako se ona i po čemu razlikuje od prirodne i klasične pročitajte u intervjuu koji sam dala za magazin Lepota i zdravlje.

30Sep

Bakuchiol protiv retinola koji odabrati i zašto

Bakuchiol protiv retinola koji odabrati i zašto

Bakučiol je prirodni biljni sastojak ekstrahovan iz biljke Psoralea corilifolia i ima mnogo lepih efekata na kožu. Ovo je sveta biljka tradicionalne kineske medicine, koja se često naziva "biljni lifting lica" zbog svojih dejstava protiv starenja kože.

Po svojoj strukturi bakuchiol ima određenih sličnosti sa retinolom ali nije njegov hemijski analog. Što se dejstva tiče, utvrđeno je da se vezuje za većinu istih receptora kao i retinol.

19Sep

Alkoholi u kozmetičkim proizvodima

Alkoholi u kozmetičkim proizvodima

Kada kažemo alkohol mi mislimo na etanol, etil alkohol, SD alkohol ili alkohol denat. To su sve različiti nazivi za jednu istu hemijsku supstancu. Često se smatra da ova vrsta alkohola ubrzava starenje, oštećuju prirodnu barijeru kože i stvara upalu na koži.

18Apr

Nešto o meni

Nešto o meni

Ja sam Marijana Milosavljević, diplomirani farmaceut, specijalista kozmetologije, procenitelj bezbednosti kozmetičkih proizvoda i savetnik za hemikalije.

17Apr

Procena bezbednosti kozmetičkog proizvoda Cosmetic Product Safety Report (CPRS)

Procena bezbednosti kozmetičkog proizvoda Cosmetic Product Safety Report (CPRS)

Prema zakonskim propisima Republike Srbije i Pravilniku o kozmetičkim proizvodima iz aprila 2019. i Kozmetičkoj uredbi 1223/2009 (Cosmetic regulative 1223/2009) za svaki kozmetički proizvod pre puštanja u promet se mora uraditi procena bezbednosti kozmetičkog proizvoda. Ova procena se vrši na osnovu brojnih parametara. Veoma je složena procedura.