Chrisy by nature Chrisy by nature Chrisy by nature Chrisy by nature

Chrisy by nature

Moje ime je Kristina Dujin.Zavrsila sam Farmaceutski fakultet u Novom Sadu 2005. i od tada radim u apoteci kao diplomirani farmaceut.
 
Posle 15-tak godina rada u apoteci imala sam prilike da se susretnem sa puno kozmetike i preparata. Upoznala sam i potrebe potrosaca i pacijenata i shvatila da se sve vise ljudi okrece prirodi i prirodnim preparatima. Poželela sam konacno nesto lepo da uradim i pokušam napraviti svoju liniju proizvoda.
 
Na internetu sam istraživala i pronašla Praktičnu školu kozmetike i rešila upisati online kurs izrade prirodne kozmetike. Oduševila me je Marijana, svojim znanjem i željom da mi pomogne. Uvek je bila spremna da odgovori na moja pitanja i nedoumice. Posle kursa sam polako počela prikupljati sirovine i isprobavati recepture. Moja kozmetika je više personalizovana i kreme radim prema tipu i stanju kože.Trudim se da odgovorim na  zahteve pacijenata.
 
Prikupljam lekovito bilje i sama pravim macerate koje i stavljam u svoje kreme. Priroda me inspiriše da sve ovo radim i planina Jelica, nadomak Čacka, gde i sakupljam biljke. Pored kozmetike, želja mi je da jednog dana imam i svoje zasade lekovitog bilja. Sledeci korak mi je da zavrsim i Kurs izrade sapuna i šampona u Praktičnoj školi kozmetike. Moje proizvode možete pogledati na instagram stranici
5+

Aktivni kursevi

50+

Aktivni studenti

10+

Video kusevi

3+

Nagrade

Blog

Čitajte naš blog i pretplatite se na naš Newsletter.
Budite u toku sa najnovijim informacijama.

08Apr

Prirodan dezodorans

Prirodan dezodorans

Pogledajte video snimak kako da napravite prirodan dezodorans od sastojaka koje možete da nabavite vrlo lako u radnji zdrave hrane.

29Oct

Čista lepota

Čista lepota

Šta je to Čista kozmetika i kako se ona i po čemu razlikuje od prirodne i klasične pročitajte u intervjuu koji sam dala za magazin Lepota i zdravlje.

30Sep

Bakuchiol protiv retinola koji odabrati i zašto

Bakuchiol protiv retinola koji odabrati i zašto

Bakučiol je prirodni biljni sastojak ekstrahovan iz biljke Psoralea corilifolia i ima mnogo lepih efekata na kožu. Ovo je sveta biljka tradicionalne kineske medicine, koja se često naziva "biljni lifting lica" zbog svojih dejstava protiv starenja kože.

Po svojoj strukturi bakuchiol ima određenih sličnosti sa retinolom ali nije njegov hemijski analog. Što se dejstva tiče, utvrđeno je da se vezuje za većinu istih receptora kao i retinol.

19Sep

Alkoholi u kozmetičkim proizvodima

Alkoholi u kozmetičkim proizvodima

Kada kažemo alkohol mi mislimo na etanol, etil alkohol, SD alkohol ili alkohol denat. To su sve različiti nazivi za jednu istu hemijsku supstancu. Često se smatra da ova vrsta alkohola ubrzava starenje, oštećuju prirodnu barijeru kože i stvara upalu na koži.

18Apr

Nešto o meni

Nešto o meni

Ja sam Marijana Milosavljević, diplomirani farmaceut, specijalista kozmetologije, procenitelj bezbednosti kozmetičkih proizvoda i savetnik za hemikalije.

17Apr

Procena bezbednosti kozmetičkog proizvoda Cosmetic Product Safety Report (CPRS)

Procena bezbednosti kozmetičkog proizvoda Cosmetic Product Safety Report (CPRS)

Prema zakonskim propisima Republike Srbije i Pravilniku o kozmetičkim proizvodima iz aprila 2019. i Kozmetičkoj uredbi 1223/2009 (Cosmetic regulative 1223/2009) za svaki kozmetički proizvod pre puštanja u promet se mora uraditi procena bezbednosti kozmetičkog proizvoda. Ova procena se vrši na osnovu brojnih parametara. Veoma je složena procedura.