Matrina Cosmetics Matrina Cosmetics Matrina Cosmetics Matrina Cosmetics Matrina Cosmetics Matrina Cosmetics

Matrina Cosmetics

Nada Stojanović je po struci inženjer industrijske farmacije. Sa drugaricom je počela da proizvodi prirodnu kozmetiku i pre nego što ste se prijavila na naš kurs. Nada je prvi polaznik on-line kursa. Evo njenog iskustva.

Tragajući na netu za kursom prirodne kozmetike, nilazila sam na mnoge, ali Vaš mi je delovao najprofesionalniji i najkompletniji. Što se ispostavilo kao tačno, baviti se proizvodnjom kozmetike zahteva mnoga predznanja i veštine, a vaš kurs upravo to nudi. I ono što je meni bilo važno jeste Vaše stručnost i iskustvo u ovoj oblasti.

Koliko ste zadovoljni onim što kurs nudi?

Veoma sam zadovoljna. Vaš kurs je kompletan, od ideje do realizacije, obuhvata sve oblasti važne za pokretanje sopstvenog biznisa. Ovaj kurs je odličan osnov za dalji lični i profesionalni razvoj.

Da li vam se dopada ovaj način rada i organizacija samog kursa?

Da, skroz je praktičan. Učimo od kuće, možemo sami da organizujemo svoje vreme, a da ne remetimo svakodnevnicu. Kurs je dobro osmišljen, posle svake celine nalazi se test, koji nam pokazuje kako napredujemo i kako polako postajemo samostalni. I na kraju praktični deo, gde se konačno upoznajemo i naše znanje pretočimo u neku divnu  kremu. I ono što je lepo napomenuti jeste što ste bili stalno dostupni za svakojaka naša pitanja i nedoumice.

Koliko je kurs doprineo razvoju vašeg malog biznisa?

U mnogome je pomogao, na kusru se nalaze precizne smernice od same formulacije proizvoda (odabir sirovina, njihova kompatibilnost i efekti na kožu, dozvoljene koncentracije, primena…), preko odabira ambalaže, izgleda etikete, pa sve do ispitivanja, brendiranja i plasiranja na tržište, kao i uslove koje mora da ispunjava proizvođač, i sve to usklađeno sa našim i evporskim zakonima. Kao što sam rekla kurs je kompletan.

Kakvi su vaši planovi za budućnost?

Naša zvezda vodilja jeste da stvaramo proizvode koji će biti potpuno bezbedni za upotrebu (neškodljivi), kvalitetni, delotvorni i ekološki prihvatljivi. Imamo tu privilegiju da sakupljamo samonikle biljke sa Zlatibora, i to je nešto što želimo da spakujemo u naše proizvode i dopremimo do vas. Takođe, želimo i da ukažemo ljudima na sve dobrobiti upotrebe ovakvih proizvoda kako za njih tako i za okolinu u kojoj živimo.

Na koji način možemo doći do vaših proizvoda?

Naša web stranica je u izradi (www.matrinacosmetics.com) do tada možete nas pratiti na društvenim mrežama www.instagram.com/matrinacosmetics/ i www.facebook.com/matrinacosmetics/ .

 

5+

Aktivni kursevi

50+

Aktivni studenti

10+

Video kusevi

3+

Nagrade

Blog

Čitajte naš blog i pretplatite se na naš Newsletter.
Budite u toku sa najnovijim informacijama.

23Nov

Formulisanje sa voćnom kiselinama

Formulisanje sa voćnom kiselinama

Alfa-hidroksi kiseline (AHA) poznatije su pod imenom voćne kiseline. Spadaju među najstarije kozmetičke sirovine. Predstavnici grupe voćnih kiselina su glikolna, mlečna, vinska, jabučna i bademova kiselina. Idealne su za koncept prirodne kozmetike s obzirom da se dobijaju iz prirodnih izvora.

14Nov

Hrana za kožu

Hrana za kožu

Kako je jesen sezona u kojoj je pijaca prepuna voća, povrća i sve se šareni rešila sam malo da istražim šta se sve od ovih plodova može koristiti u kozmetičkim proizvoda i da vam dam neku ideju za formulisanje nekog novog i inspirativnog proizvoda.

Voće sadrži jako puno hranljivih sastojaka za negu naše kože. Mnogi od aktivnih sastojaka koji se intenzivno koriste u formulacijama upravo se dobijaju iz voća.

15Oct

Kozmetika sa bundevom

Kozmetika sa bundevom

SPA i WELNESS centri vole bundevu. Najčešće je koriste u sezonskim tretmanima. Vrlo često prave svež pire od bundeve kao blagi enzimski piling. Bitno je da pire bude svež jer su samo tako aktivni enzimi prisutni u kori bundeve. Ovaj piling je vrlo nežan za kožu i jako lepo uklanja izumrle ćelije kože a da ne oštećuje zdravo tkivo. Jako je dobar i za negu masne i aknozne kože jer utiče i smanjenje hiperpigmentacija.

04Oct

U čemu je tajna hijaluronske kiseline

U čemu je tajna hijaluronske kiseline

Dejstvo mnogih kozmetički aktivnih sastojaka je vrlo često i marketinški trik. Međutim, hijaluronska kiselina je svoju slavu zaslužila. Ona doprinosi poboljšanju zdravlja i očuvanju mladaločkog izgleda svih tipova kože, naročito onih sa znacima starenja.

Hijaluronska kiselina je strukturni deo kože. Nalazi se u dermisu. Međutim njeno prisustvo nije striktno vezano za kožu, ona se nalazi i u oku i ostalim vezivnim tkivima ljudskog tela. Najveća koncentracija se nalazi u ekstracelularnom matriksu mekog vezivnog tkiva.

17Sep

Da li kozmetika može imati neželjene efekte?

Da li kozmetika može imati neželjene efekte?

Da li kozmetika može imati neželjene efekte? Ovo pitanje sam više puta čula.

I sama sam bila skeptična kada sam prisustvovala predstavljanju novog Zakona o kozmetičkim proizvodima u Privrednoj komori Srbije, u kome stoji da se pojava neželjenih efekata kozmetičkog proizvoda mora prijaviti odgovormom licu koje to odmah mora prijaviti nadležnoj službi. Ovaj način praćenja neželjenih efekata poznat je u kliničkoj praksi gde se vrši prijava neželjenih efekata lekova. U samim propisima stoji da kozmetika neguje kožu, a ne da leči. Čemu onda ovako drastično reagovanje, zapitala sam se?

07Sep

Da li vam je potrebna licenca za prodaju i proizvodnju kozmetičkih proizvoda?

Da li vam je potrebna licenca za prodaju i proizvodnju kozmetičkih proizvoda?

Vrlo često dobijamo pitanje „Da li je potrebna licenca za proizvodnju i prodaju kozmetike za negu lica i tela?“ od onih koji be želeli da upišu naše kurseve i započnu svoj biznis od kuće.

Mnogi od naših polaznika proizvode i prodaju svoje proizvode u malim šaržama i prodaju lokalno u svom mestu gde žive ili na raznim sajmovima rukotvorina, noćnim marketima i slično.

Mnogi imaju svoje frizerske i kozmetičke salone i želeli bi da obogate svoju ponudu i prodaju proizvode pod svojim brendom.

Da li je to dozvoljeno? Da li je legalno? Da li mi treba licenca?