Matrina Cosmetics Matrina Cosmetics Matrina Cosmetics Matrina Cosmetics Matrina Cosmetics Matrina Cosmetics

Matrina Cosmetics

Nada Stojanović je po struci inženjer industrijske farmacije. Sa drugaricom je počela da proizvodi prirodnu kozmetiku i pre nego što ste se prijavila na naš kurs. Nada je prvi polaznik on-line kursa. Evo njenog iskustva.

Tragajući na netu za kursom prirodne kozmetike, nilazila sam na mnoge, ali Vaš mi je delovao najprofesionalniji i najkompletniji. Što se ispostavilo kao tačno, baviti se proizvodnjom kozmetike zahteva mnoga predznanja i veštine, a vaš kurs upravo to nudi. I ono što je meni bilo važno jeste Vaše stručnost i iskustvo u ovoj oblasti.

Koliko ste zadovoljni onim što kurs nudi?

Veoma sam zadovoljna. Vaš kurs je kompletan, od ideje do realizacije, obuhvata sve oblasti važne za pokretanje sopstvenog biznisa. Ovaj kurs je odličan osnov za dalji lični i profesionalni razvoj.

Da li vam se dopada ovaj način rada i organizacija samog kursa?

Da, skroz je praktičan. Učimo od kuće, možemo sami da organizujemo svoje vreme, a da ne remetimo svakodnevnicu. Kurs je dobro osmišljen, posle svake celine nalazi se test, koji nam pokazuje kako napredujemo i kako polako postajemo samostalni. I na kraju praktični deo, gde se konačno upoznajemo i naše znanje pretočimo u neku divnu  kremu. I ono što je lepo napomenuti jeste što ste bili stalno dostupni za svakojaka naša pitanja i nedoumice.

Koliko je kurs doprineo razvoju vašeg malog biznisa?

U mnogome je pomogao, na kusru se nalaze precizne smernice od same formulacije proizvoda (odabir sirovina, njihova kompatibilnost i efekti na kožu, dozvoljene koncentracije, primena…), preko odabira ambalaže, izgleda etikete, pa sve do ispitivanja, brendiranja i plasiranja na tržište, kao i uslove koje mora da ispunjava proizvođač, i sve to usklađeno sa našim i evporskim zakonima. Kao što sam rekla kurs je kompletan.

Kakvi su vaši planovi za budućnost?

Naša zvezda vodilja jeste da stvaramo proizvode koji će biti potpuno bezbedni za upotrebu (neškodljivi), kvalitetni, delotvorni i ekološki prihvatljivi. Imamo tu privilegiju da sakupljamo samonikle biljke sa Zlatibora, i to je nešto što želimo da spakujemo u naše proizvode i dopremimo do vas. Takođe, želimo i da ukažemo ljudima na sve dobrobiti upotrebe ovakvih proizvoda kako za njih tako i za okolinu u kojoj živimo.

Na koji način možemo doći do vaših proizvoda?

Naša web stranica je u izradi (www.matrinacosmetics.com) do tada možete nas pratiti na društvenim mrežama www.instagram.com/matrinacosmetics/ i www.facebook.com/matrinacosmetics/ .

 

5+

Aktivni kursevi

50+

Aktivni studenti

10+

Video kusevi

3+

Nagrade

Blog

Čitajte naš blog i pretplatite se na naš Newsletter.
Budite u toku sa najnovijim informacijama.

08Apr

Prirodan dezodorans

Prirodan dezodorans

Pogledajte video snimak kako da napravite prirodan dezodorans od sastojaka koje možete da nabavite vrlo lako u radnji zdrave hrane.

29Oct

Čista lepota

Čista lepota

Šta je to Čista kozmetika i kako se ona i po čemu razlikuje od prirodne i klasične pročitajte u intervjuu koji sam dala za magazin Lepota i zdravlje.

30Sep

Bakuchiol protiv retinola koji odabrati i zašto

Bakuchiol protiv retinola koji odabrati i zašto

Bakučiol je prirodni biljni sastojak ekstrahovan iz biljke Psoralea corilifolia i ima mnogo lepih efekata na kožu. Ovo je sveta biljka tradicionalne kineske medicine, koja se često naziva "biljni lifting lica" zbog svojih dejstava protiv starenja kože.

Po svojoj strukturi bakuchiol ima određenih sličnosti sa retinolom ali nije njegov hemijski analog. Što se dejstva tiče, utvrđeno je da se vezuje za većinu istih receptora kao i retinol.

19Sep

Alkoholi u kozmetičkim proizvodima

Alkoholi u kozmetičkim proizvodima

Kada kažemo alkohol mi mislimo na etanol, etil alkohol, SD alkohol ili alkohol denat. To su sve različiti nazivi za jednu istu hemijsku supstancu. Često se smatra da ova vrsta alkohola ubrzava starenje, oštećuju prirodnu barijeru kože i stvara upalu na koži.

18Apr

Nešto o meni

Nešto o meni

Ja sam Marijana Milosavljević, diplomirani farmaceut, specijalista kozmetologije, procenitelj bezbednosti kozmetičkih proizvoda i savetnik za hemikalije.

17Apr

Procena bezbednosti kozmetičkog proizvoda Cosmetic Product Safety Report (CPRS)

Procena bezbednosti kozmetičkog proizvoda Cosmetic Product Safety Report (CPRS)

Prema zakonskim propisima Republike Srbije i Pravilniku o kozmetičkim proizvodima iz aprila 2019. i Kozmetičkoj uredbi 1223/2009 (Cosmetic regulative 1223/2009) za svaki kozmetički proizvod pre puštanja u promet se mora uraditi procena bezbednosti kozmetičkog proizvoda. Ova procena se vrši na osnovu brojnih parametara. Veoma je složena procedura.