Matrina Cosmetics Matrina Cosmetics Matrina Cosmetics Matrina Cosmetics Matrina Cosmetics Matrina Cosmetics

Matrina Cosmetics

Nada Stojanović je po struci inženjer industrijske farmacije. Sa drugaricom je počela da proizvodi prirodnu kozmetiku i pre nego što ste se prijavila na naš kurs. Nada je prvi polaznik on-line kursa. Evo njenog iskustva.

Tragajući na netu za kursom prirodne kozmetike, nilazila sam na mnoge, ali Vaš mi je delovao najprofesionalniji i najkompletniji. Što se ispostavilo kao tačno, baviti se proizvodnjom kozmetike zahteva mnoga predznanja i veštine, a vaš kurs upravo to nudi. I ono što je meni bilo važno jeste Vaše stručnost i iskustvo u ovoj oblasti.

Koliko ste zadovoljni onim što kurs nudi?

Veoma sam zadovoljna. Vaš kurs je kompletan, od ideje do realizacije, obuhvata sve oblasti važne za pokretanje sopstvenog biznisa. Ovaj kurs je odličan osnov za dalji lični i profesionalni razvoj.

Da li vam se dopada ovaj način rada i organizacija samog kursa?

Da, skroz je praktičan. Učimo od kuće, možemo sami da organizujemo svoje vreme, a da ne remetimo svakodnevnicu. Kurs je dobro osmišljen, posle svake celine nalazi se test, koji nam pokazuje kako napredujemo i kako polako postajemo samostalni. I na kraju praktični deo, gde se konačno upoznajemo i naše znanje pretočimo u neku divnu  kremu. I ono što je lepo napomenuti jeste što ste bili stalno dostupni za svakojaka naša pitanja i nedoumice.

Koliko je kurs doprineo razvoju vašeg malog biznisa?

U mnogome je pomogao, na kusru se nalaze precizne smernice od same formulacije proizvoda (odabir sirovina, njihova kompatibilnost i efekti na kožu, dozvoljene koncentracije, primena…), preko odabira ambalaže, izgleda etikete, pa sve do ispitivanja, brendiranja i plasiranja na tržište, kao i uslove koje mora da ispunjava proizvođač, i sve to usklađeno sa našim i evporskim zakonima. Kao što sam rekla kurs je kompletan.

Kakvi su vaši planovi za budućnost?

Naša zvezda vodilja jeste da stvaramo proizvode koji će biti potpuno bezbedni za upotrebu (neškodljivi), kvalitetni, delotvorni i ekološki prihvatljivi. Imamo tu privilegiju da sakupljamo samonikle biljke sa Zlatibora, i to je nešto što želimo da spakujemo u naše proizvode i dopremimo do vas. Takođe, želimo i da ukažemo ljudima na sve dobrobiti upotrebe ovakvih proizvoda kako za njih tako i za okolinu u kojoj živimo.

Na koji način možemo doći do vaših proizvoda?

Naša web stranica je u izradi (www.matrinacosmetics.com) do tada možete nas pratiti na društvenim mrežama www.instagram.com/matrinacosmetics/ i www.facebook.com/matrinacosmetics/ .

 

5+

Aktivni kursevi

50+

Aktivni studenti

10+

Video kusevi

3+

Nagrade

Blog

Čitajte naš blog i pretplatite se na naš Newsletter.
Budite u toku sa najnovijim informacijama.

31Jul

Smilje-biljka večne mladosti

Smilje-biljka večne mladosti

U Aromaterapiji smilje je biljka koja deluje stimulativno, tonizira i uzrokuje lepe i čudese snove, pomaže u meditaciji. To je biljke duhovnsoti i osećanja.

Za kozmetičke proizvode i uticaj na kožu dosta je bitan efekat smilja na slobodne radikale. Antioksidantno delovanje je dokazano u mnogobrojnim studijama (na kraju teksta biće navedene neke od njih) i zato je ono našlo svoj put do mnogobrojnih korisnika anti-age kozmetike.

11May

Voda u kozmetici

Voda u kozmetici

Naše telo sadrži 65% do 70% vode. Količina vode u organizmu zavisi od starosti i telesne mase pojedinca. Količina vode u kozmetici se skoro podudara sa ovim procentima, čak je ponekad i veća u kozmetičkim proizvodima. Voda je vrlo često glavni sastojak svih proizvoda za negu i lepotu koje svakodnevno koristimo.

01Mar

Anticelulit piling za telo

Anticelulit piling za telo

Gostovanje u emisiji TV Ordinacija koju vodi šarmantna Marija Popovića je način da sa vama podelimo jedan recept za Anticelulit piling za telo.

16Feb

Biljna ulja u kozmetici

Biljna ulja u kozmetici

Biljna ulja ili bazna ulja kako ih nekada zovemo su osnova gotovo svakog kozmetičkog preparata. Naročito su važna kada se radi o proizvodima koji u sebi ne sadrže vodu već su sastavljeni isključivo od biljnih ulja i masti.

Stalno se govori i o tome koja su ulja masnija, koja se bolje upijaju, za koji tip kože su namenjena, da li zapušavaju pore. Na sva ova pitanja nije tako lako dati odgovor jer svako ulje je priča za sebe. Svako je specifično po svom sastavu, dejstvu i nameni.

Mnoga ulja mogu zameniti jedna drugo  ali smo dosta skloni biranju onih egzotičnih , manje poznatih ulja kako bi nam marketing bio što bolji. Opravdano.

09Jan

Ispitivanje efikasnosti kozmetike

Ispitivanje efikasnosti kozmetike

Tvrdnje da kozmetički proizvod hidrira, regeneriše, smanjuje hiperpegmentacije su deo marketinga svakog kozmetičkog proizvoda. Potrošači ove tvrdnje vrlo ozbiljno shvataju i na osnovu njih biraju i kupuju kozmetiku.

Da li proizvođač može proizvoljno da napiše da njegov proizvod hidrira kožu 48h? Ne. Ukoliko proizvođač to želi da eksplicitno navede na svom proizvodu mora to i dokazati.

23Dec

Kozmetika sa probioticima i prebioticima

Kozmetika sa probioticima i prebioticima

Na našoj koži postoji nešto što se zove mikrobiom. Mikrobiom predstavlja skup mikroorganizama, poput bakterija i gljivica, koji žive na površini kože. Znamo, nije lako obraditi informaciju da na vašem licu postoji čitav ekosistem živih organizama, ali važno je znati da su upravo oni esencijalni za zdravlje kože.