Miles hair care Miles hair care Miles hair care Miles hair care Miles hair care

Miles hair care

Ja sam frizer. Godine rada u frizerskom salonu su učine svoje da po uzoru na mnoge svetske frizere i ja kreiram svoju kolekciju preparata za negu kose. Počeo sam sa čvrstim šamponima za kosu.

S obzirom da uopšte nemam iskustva u ovoj oblasti rešio sam odem kurs. Pohađao sam nekoliko kurseva izrade kozmetičkih preparata. Međutim na ovam sam naišao na profesionalni pristup i krenuo sam od nule. Bez obzira što sam želeo da pravim isključivo prirodne preparate na ovom kursu sam morao da savladam i izradu klasinih šampona. To se ispostavilo kao veoma dobra strategija jer sam kasnije nailazio i na probleme koje sam na ovaj način uspevao da prevaziđem.

Bio sam na nekoliko individulanih kurseva sa različitom tematikom i svaki put sam naučio mnogo toga novog.

Jedan od najvećih izazova sa kojim se suočavam je kupovina sirovina. Dovijam se na raznorazne načine jer tržište sirovina za proizvodnju preparata za negu koes nije baš tako razvijeno u Srbiji.

Svoje proizvide prodajem u sklopu salona  a nedavno sam prvi put imao i štand svojih preparat za negu kose na beogradskom sajmu. Tom prilikom uspeo sam da plasiram proizvode u nekoliko salona za negu kose. Plan mi je da ih plasiram i na tržište Evrope. U tom pravcu će teći moj razvoj.

 Kako je Mile razvio svoje proizvode pogledajte u videu:

 

Zakazivanje termina friziranja i mogućnost kupovine proizoda možete naći na

https://www.facebook.com/mile.vlajkovic

5+

Aktivni kursevi

50+

Aktivni studenti

10+

Video kusevi

3+

Nagrade

Blog

Čitajte naš blog i pretplatite se na naš Newsletter.
Budite u toku sa najnovijim informacijama.

08Apr

Prirodan dezodorans

Prirodan dezodorans

Pogledajte video snimak kako da napravite prirodan dezodorans od sastojaka koje možete da nabavite vrlo lako u radnji zdrave hrane.

29Oct

Čista lepota

Čista lepota

Šta je to Čista kozmetika i kako se ona i po čemu razlikuje od prirodne i klasične pročitajte u intervjuu koji sam dala za magazin Lepota i zdravlje.

30Sep

Bakuchiol protiv retinola koji odabrati i zašto

Bakuchiol protiv retinola koji odabrati i zašto

Bakučiol je prirodni biljni sastojak ekstrahovan iz biljke Psoralea corilifolia i ima mnogo lepih efekata na kožu. Ovo je sveta biljka tradicionalne kineske medicine, koja se često naziva "biljni lifting lica" zbog svojih dejstava protiv starenja kože.

Po svojoj strukturi bakuchiol ima određenih sličnosti sa retinolom ali nije njegov hemijski analog. Što se dejstva tiče, utvrđeno je da se vezuje za većinu istih receptora kao i retinol.

19Sep

Alkoholi u kozmetičkim proizvodima

Alkoholi u kozmetičkim proizvodima

Kada kažemo alkohol mi mislimo na etanol, etil alkohol, SD alkohol ili alkohol denat. To su sve različiti nazivi za jednu istu hemijsku supstancu. Često se smatra da ova vrsta alkohola ubrzava starenje, oštećuju prirodnu barijeru kože i stvara upalu na koži.

18Apr

Nešto o meni

Nešto o meni

Ja sam Marijana Milosavljević, diplomirani farmaceut, specijalista kozmetologije, procenitelj bezbednosti kozmetičkih proizvoda i savetnik za hemikalije.

17Apr

Procena bezbednosti kozmetičkog proizvoda Cosmetic Product Safety Report (CPRS)

Procena bezbednosti kozmetičkog proizvoda Cosmetic Product Safety Report (CPRS)

Prema zakonskim propisima Republike Srbije i Pravilniku o kozmetičkim proizvodima iz aprila 2019. i Kozmetičkoj uredbi 1223/2009 (Cosmetic regulative 1223/2009) za svaki kozmetički proizvod pre puštanja u promet se mora uraditi procena bezbednosti kozmetičkog proizvoda. Ova procena se vrši na osnovu brojnih parametara. Veoma je složena procedura.