Orange Orange Orange Orange Orange Orange Orange

Orange

Brankica Milojević je žena koja vas odmah po upoznavanju inspiriše svojom pričom.

Vlasnica frizerskog salona Orange na našu preporuku upisala je prvo kurs izrade kozmetike, pa zatim kurs izrade kozmetike za kosu i kurs izrade sapuna.

Željna znanja i učenja, odmah je nabavila materijal i počela sa eksperimentisanjem. Nije se plašila novih pojmova već je vredno učila, zapažala i zapsivala bitne stvari.

„Dopala mi se vaša stručnost i znaje, zato što su kursevi kompletni i sveobuhvatni. Dajete svoja zapažanja i iskustva i vrlo lako sam na osnovu toga mogla da samostalno napravim svoje prve kreme.

Sapuni su me posebno inspirisali i prva tura se u salonu prodala za jedan dan. Nisam bila spremna na takvu reakciju klijenata pa sam se oduševila. Čvrstim sapunima sam potpuno inspirasana i toliko uživam u njihovom pravljenu, šaranju i pakovanju.

Nakon što sam lansirala ove sapune, sledi mi ozbiljan rad na pravljenju linije za negu kose. Ipak sam ja po zanimanju frizer. Mislim da ću tu tek ostvariti pun potencijal.”

Brankice proizvode možete kupiti u njenom salonu Orange u Novom Sadu ili putem instagram stranice.

 

5+

Aktivni kursevi

50+

Aktivni studenti

10+

Video kusevi

3+

Nagrade

Blog

Čitajte naš blog i pretplatite se na naš Newsletter.
Budite u toku sa najnovijim informacijama.

09Jan

Ispitivanje efikasnosti kozmetike

Ispitivanje efikasnosti kozmetike

Tvrdnje da kozmetički proizvod hidrira, regeneriše, smanjuje hiperpegmentacije su deo marketinga svakog kozmetičkog proizvoda. Potrošači ove tvrdnje vrlo ozbiljno shvataju i na osnovu njih biraju i kupuju kozmetiku.

Da li proizvođač može proizvoljno da napiše da njegov proizvod hidrira kožu 48h? Ne. Ukoliko proizvođač to želi da eksplicitno navede na svom proizvodu mora to i dokazati.

23Dec

Kozmetika sa probioticima i prebioticima

Kozmetika sa probioticima i prebioticima

Na našoj koži postoji nešto što se zove mikrobiom. Mikrobiom predstavlja skup mikroorganizama, poput bakterija i gljivica, koji žive na površini kože. Znamo, nije lako obraditi informaciju da na vašem licu postoji čitav ekosistem živih organizama, ali važno je znati da su upravo oni esencijalni za zdravlje kože.

14Dec

Glicerinske sapunske baze

Glicerinske sapunske baze

Pravljenje sapuna sa sapunskom bazom je veoma lako i odličan je način da počnete sa izradom sapuna.  Kupovne sapunske baze su veoma povoljnih cena a imate i širok izbor samih baza. Od onih kompletno prozirnih do onih koje su blago zamućene ili bele. Mnoge u sebi već sadrže i neke kozmetičke sirovine koje neguju kožu.

06Dec

Personalizovanje kozmetike za klijente

Personalizovanje kozmetike za klijente

Koliko puta su vam se klijenti požalili kako su kupili kozmetički proizvod po nečijoj preporuci, koji je toliko obećavao i garantovao, da bi na kraju shvatili da im zapravo ni malo ne odgovara?

Personalizovana kozmetika je postala veliki hit u svetu, a najviše zato što pruža osećaj jedinstvenosti i ‘’posebnog tretmana’’.

Personalizovana kozmetika podrazumeva formulisanje proizvoda u skladu sa konkretnim zahtevima kože i ima brojne prednosti u odnosu na komercijalne preparate na tržištu.

23Nov

Formulisanje sa voćnim kiselinama

Formulisanje sa voćnim kiselinama

Alfa-hidroksi kiseline (AHA) poznatije su pod imenom voćne kiseline. Spadaju među najstarije kozmetičke sirovine. Predstavnici grupe voćnih kiselina su glikolna, mlečna, vinska, jabučna i bademova kiselina. Idealne su za koncept prirodne kozmetike s obzirom da se dobijaju iz prirodnih izvora.

14Nov

Hrana za kožu

Hrana za kožu

Kako je jesen sezona u kojoj je pijaca prepuna voća, povrća i sve se šareni rešila sam malo da istražim šta se sve od ovih plodova može koristiti u kozmetičkim proizvoda i da vam dam neku ideju za formulisanje nekog novog i inspirativnog proizvoda.

Voće sadrži jako puno hranljivih sastojaka za negu naše kože. Mnogi od aktivnih sastojaka koji se intenzivno koriste u formulacijama upravo se dobijaju iz voća.