O nama

O nama

Prva on-line praktična škola izrade prirodne kozmetike!

Praktična škola kozmetike je nastala kao rezultat dugogodišnjeg rada i usavršavanja u oblasti izrade kako klasičnih tako i prirodnih i organskih proizvoda. Svoje znanje iz oblasti kozmetologije i prenosimo vam nesebično.

Stičite nova znanja iz udobnosti vašeg doma i u tempu koji samo vama odgovara!

Kako bi kurseve učini dostupnim širem auditorijumu rešili smo da po ugledu na mnoge škole u svetu organizujemo prvu on- line školu na ovim prostorima.

  •   100 %   kursa se odvija on-line

Sadržaj kurseva smo obogatili novim temama i aktuelnim zakonskim propisima.  Mi ćemo vas naučiti kako da formulišete ali i kako da razumete i kombinujete sastojke, gde da ih nabavite, kako da plasirate i proizvedete, napišete deklaraciju proizvoda.

 

SADA JE PRAVO VREME DA POČNETE SA STVARANJEM SVOG BRENDA ORGANSKE KOZMETIKE!

 

Naši kursevi su prva i prava polazna tačka za one koji žele da preduzmu sve neophodne korake i ostvare svoje snove kreirajući prirodnu kozmetiku za negu kože i kose.

Nadam se da će te se odlučiti za neki od naših kurseva i biti deo uspešnog tima.

 

Sa nama će te naučiti:

 

  • Da kreirate potpuno prirodnu i organsku kozmetiku koristeći prirodne sastojke i one koji se smatraju prirodnim
  • Da koristite različite materijale za učenje, tutorijale, praktične zadatke
  • Bićete deo zajednice koja će diskutovati i pronalaziti prava rešenja
  • Moći će te da učite svojim tempom ne zavisno od grupe i to bilo gde da se nalazite
  • Praktično izrađivati različite kozmetičke proizvode
  • Imate pristup najnovijim informacijama, izazovima u formulisanju, zakonskim propisima
  • Kako da kontrolišete i stabilizujete vaš kozmetički proizvod

 

Ko vodi kurs?

Kurs vodi diplomirani farmaceut Marijana Milosavljević specijalista kozmetologije sa dugogodišnjim iskustvom iz oblasti formulisanja i izrade kozmetičkih proizvoda. Licencirani je nastavnik za rad sa odraslima, što će vaše učenje učiniti veoma lakim i zanimljivim.

Pored kurseva koje vodi Marijana Milosavljević je i procenitelj bezbednosti kozmetičkih proizvoda i savetnik za hemikalije. Kao procenitelj bezbednosti kozmetičkog proizvoda (cosmetic product safety report) počela je svoju karijeru za tržište EU, a od nedavno i za neše tržište u skaldu sa Pravilnikom o kozmetičkim proizvodima iz aprila 2019.

Kurs za procenitelja bezbednosti završila je i uspešno položila ispit marta 2022. na Univerzitetu u Vrijeu, Brisel kod profesorke Vere Rogiers. Kao dodatne usluge izrađuje i dosije o bezbednosti kozmetičkog proizvoda (PIF).

Na stranici bloga možete pročitati više o Marijani i njenom iskustvu.

Po završetku kurseva dobijate sertifikat o stečenim kvalifikacijama!

Možete  i preuzeti naš Besplatni vodič za početnike.

Kurs možete pratiti i putem telefona jednostavnim instaliranjem naše aplikacije.

 

 

5+

Aktivni kursevi

50+

Aktivni studenti

10+

Video kusevi

3+

Nagrade

Blog

Čitajte naš blog i pretplatite se na naš Newsletter.
Budite u toku sa najnovijim informacijama.

08Apr

Prirodan dezodorans

Prirodan dezodorans

Pogledajte video snimak kako da napravite prirodan dezodorans od sastojaka koje možete da nabavite vrlo lako u radnji zdrave hrane.

29Oct

Čista lepota

Čista lepota

Šta je to Čista kozmetika i kako se ona i po čemu razlikuje od prirodne i klasične pročitajte u intervjuu koji sam dala za magazin Lepota i zdravlje.

30Sep

Bakuchiol protiv retinola koji odabrati i zašto

Bakuchiol protiv retinola koji odabrati i zašto

Bakučiol je prirodni biljni sastojak ekstrahovan iz biljke Psoralea corilifolia i ima mnogo lepih efekata na kožu. Ovo je sveta biljka tradicionalne kineske medicine, koja se često naziva "biljni lifting lica" zbog svojih dejstava protiv starenja kože.

Po svojoj strukturi bakuchiol ima određenih sličnosti sa retinolom ali nije njegov hemijski analog. Što se dejstva tiče, utvrđeno je da se vezuje za većinu istih receptora kao i retinol.

19Sep

Alkoholi u kozmetičkim proizvodima

Alkoholi u kozmetičkim proizvodima

Kada kažemo alkohol mi mislimo na etanol, etil alkohol, SD alkohol ili alkohol denat. To su sve različiti nazivi za jednu istu hemijsku supstancu. Često se smatra da ova vrsta alkohola ubrzava starenje, oštećuju prirodnu barijeru kože i stvara upalu na koži.

18Apr

Nešto o meni

Nešto o meni

Ja sam Marijana Milosavljević, diplomirani farmaceut, specijalista kozmetologije, procenitelj bezbednosti kozmetičkih proizvoda i savetnik za hemikalije.

17Apr

Procena bezbednosti kozmetičkog proizvoda Cosmetic Product Safety Report (CPRS)

Procena bezbednosti kozmetičkog proizvoda Cosmetic Product Safety Report (CPRS)

Prema zakonskim propisima Republike Srbije i Pravilniku o kozmetičkim proizvodima iz aprila 2019. i Kozmetičkoj uredbi 1223/2009 (Cosmetic regulative 1223/2009) za svaki kozmetički proizvod pre puštanja u promet se mora uraditi procena bezbednosti kozmetičkog proizvoda. Ova procena se vrši na osnovu brojnih parametara. Veoma je složena procedura.