Upis

Upis

Na naše kurseve se mogu upisati svi zainteresovani koji žele da unaprede svoja znanja i veštine, steknu nova poznanstva i sprovedu svoj biznis plan u delo.

Dobrodošli!

Prijava na kurseve  Praktične škole kozmetike je veoma laka. Sve što treba da uradite je da izaberete kurs koji odgovara vama i vašim potrebama. Zatim nas kontaktirajte putem imejla, telefona ili kontakt forme. Poslaćemo vam potrebne podatke u vezi realizacije kurseva. Ukoliko izabere neki od ponuđenih kurseva poslaćemo vam i uplatnicu i dati instrukcije kako da izvršite uplatu. Nakon izvršene i evidentirane uplate dobićete pristupnu šifru kojom vam omogućavamo pristup kursu koji ste obadrali. Na vašoj kontrolnoj tabli videćete kurs organizovan po temama/modulima i moći će te odmah da počnete sa radom. Moduli će se otvarati postepeno jedan po jedan. Moderator otvara module za vas.

Za realizaciju kursa koristimo jednu od najboljih platformi za online obrazovanje MOODLE.

Nakon završenih pojedinih tema imaćete i kratke zadatke koje bi bilo poželjno da uradite. Na taj način pratimo vaš napredak.

Obaveštavamo vas da je za otvaranje naloga na platformi potrebno da nam dostavite vašu mejl adresu. Ukoliko niste saglasni sa tim molimo vas da ne koristite naš sajt i usluge.

Sve kurseve možete upisati bilo kada sem kursa prirodne i organske kozmetike za koji važe posebni uslovi.

Ovaj kurs možete upisati u jednom od četiri termina:

Jesenji- 15. septembar

Zimski - 15. decembar

Prolećni -1. mart

Letnji - 15. juni

U cenu kurseva uračunat  je kompletan online  materijal, video materijali, stručno vođenje kroz kurs (mišljenje o formulacijama, zadacima) kao i besplatan vebinar na kraju kursa, e- book i skripta sa recepturama).

Nakon završenog kursa dobijate sertifikat o završenom kursu i stečenim veštinama.

Prvi online kursevi izrade kozmetike na našim prostorima!

 

Napomena: U okviru kursa mi vam ne nudimo gotove formulacije, već modele na osnovu kojih će te sami pronaći rešanja.

 

Kako da izaberem kurs?

5+

Aktivni kursevi

50+

Aktivni studenti

10+

Video kusevi

3+

Nagrade

Blog

Čitajte naš blog i pretplatite se na naš Newsletter.
Budite u toku sa najnovijim informacijama.

23Nov

Formulisanje sa voćnom kiselinama

Formulisanje sa voćnom kiselinama

Alfa-hidroksi kiseline (AHA) poznatije su pod imenom voćne kiseline. Spadaju među najstarije kozmetičke sirovine. Predstavnici grupe voćnih kiselina su glikolna, mlečna, vinska, jabučna i bademova kiselina. Idealne su za koncept prirodne kozmetike s obzirom da se dobijaju iz prirodnih izvora.

14Nov

Hrana za kožu

Hrana za kožu

Kako je jesen sezona u kojoj je pijaca prepuna voća, povrća i sve se šareni rešila sam malo da istražim šta se sve od ovih plodova može koristiti u kozmetičkim proizvoda i da vam dam neku ideju za formulisanje nekog novog i inspirativnog proizvoda.

Voće sadrži jako puno hranljivih sastojaka za negu naše kože. Mnogi od aktivnih sastojaka koji se intenzivno koriste u formulacijama upravo se dobijaju iz voća.

15Oct

Kozmetika sa bundevom

Kozmetika sa bundevom

SPA i WELNESS centri vole bundevu. Najčešće je koriste u sezonskim tretmanima. Vrlo često prave svež pire od bundeve kao blagi enzimski piling. Bitno je da pire bude svež jer su samo tako aktivni enzimi prisutni u kori bundeve. Ovaj piling je vrlo nežan za kožu i jako lepo uklanja izumrle ćelije kože a da ne oštećuje zdravo tkivo. Jako je dobar i za negu masne i aknozne kože jer utiče i smanjenje hiperpigmentacija.

04Oct

U čemu je tajna hijaluronske kiseline

U čemu je tajna hijaluronske kiseline

Dejstvo mnogih kozmetički aktivnih sastojaka je vrlo često i marketinški trik. Međutim, hijaluronska kiselina je svoju slavu zaslužila. Ona doprinosi poboljšanju zdravlja i očuvanju mladaločkog izgleda svih tipova kože, naročito onih sa znacima starenja.

Hijaluronska kiselina je strukturni deo kože. Nalazi se u dermisu. Međutim njeno prisustvo nije striktno vezano za kožu, ona se nalazi i u oku i ostalim vezivnim tkivima ljudskog tela. Najveća koncentracija se nalazi u ekstracelularnom matriksu mekog vezivnog tkiva.

17Sep

Da li kozmetika može imati neželjene efekte?

Da li kozmetika može imati neželjene efekte?

Da li kozmetika može imati neželjene efekte? Ovo pitanje sam više puta čula.

I sama sam bila skeptična kada sam prisustvovala predstavljanju novog Zakona o kozmetičkim proizvodima u Privrednoj komori Srbije, u kome stoji da se pojava neželjenih efekata kozmetičkog proizvoda mora prijaviti odgovormom licu koje to odmah mora prijaviti nadležnoj službi. Ovaj način praćenja neželjenih efekata poznat je u kliničkoj praksi gde se vrši prijava neželjenih efekata lekova. U samim propisima stoji da kozmetika neguje kožu, a ne da leči. Čemu onda ovako drastično reagovanje, zapitala sam se?

07Sep

Da li vam je potrebna licenca za prodaju i proizvodnju kozmetičkih proizvoda?

Da li vam je potrebna licenca za prodaju i proizvodnju kozmetičkih proizvoda?

Vrlo često dobijamo pitanje „Da li je potrebna licenca za proizvodnju i prodaju kozmetike za negu lica i tela?“ od onih koji be želeli da upišu naše kurseve i započnu svoj biznis od kuće.

Mnogi od naših polaznika proizvode i prodaju svoje proizvode u malim šaržama i prodaju lokalno u svom mestu gde žive ili na raznim sajmovima rukotvorina, noćnim marketima i slično.

Mnogi imaju svoje frizerske i kozmetičke salone i želeli bi da obogate svoju ponudu i prodaju proizvode pod svojim brendom.

Da li je to dozvoljeno? Da li je legalno? Da li mi treba licenca?